Часови

Фудбал, тенис, енглески… плата прође, а ни не осетисмо је! Времена немам, а помоћ им је неопходна! Како да организујем обавезе, фали ми још 2 сата дневно!!!

Драге колеге родитељи, потпуно разумем како се осећате кад дође термин за плаћање додатних часова и активности, а плата још није прошла или је није било довољно за лагодно планирање трошкова. Истовремено, знам како је кад свом детету желите да олакшате све што је у вашој моћи. Сви смо свесни да су наставни програми претрпани, а учитељи и наставници притиснути не само застарелим програмима, већ и великим бројем ђака у одељењу, папирологијом и ко зна чиме још што никако не распламсава њихову креативност. Хтели-не хтели да признамо ово су чињенице: деца нам све лошије пишу, а још горе читају, речник им је сиромашан, јер радије играју игрице, него што читају, саставе преписују с интернета или им помогнете ви, контролне из граматике су ноћна мора, а писмени мучи и вас…

Имамо решење 🙂

srpskilako.tel

Јао, кад ћу више течно да читам да ме ова мајка више не смара!? А тек писање!!! Само брише и цепа! Кад би ми неко помогао да је не слушам више!!!

Ученици основне школе, ближи се писмени, а ви појма немате како да га напишете! После писменог, од десет контролних у пет дана један ће бити из српског! 🙂 Треба прочитати све урађено на часовима, а да ли ће бити и научено?! Повуци-потегни, у помоћ стижу мама, тата, сестра, брат, тетка и њена другарица, комшиница, али… неће све у глави! 🙂 А онда и чувена реченица инстант наставника српског – Ми смо то другачије учили!

Имамо решење 🙂

srpskilako.tel

Ето, дођох и до тог фамозног завршног испита, али има још доста до њега! Успећу да прочитам све оно што сам заборавио или ме мрзело да прочитам. Имам и супер шансу сад  да научим да пишем саставе! Уф, тај резиме којим наставница смара је за мене мачји кашаљ! А тек стилске фигуре и они антоними, хомоними, поређења и друга чудеса! Па, ја то знам боље од свих! А и  кога још брига где иде зарез, а где две тачке, велико слово знам сигурно, а тек прилози и предлози, врсте и службе речи…па, зар то није све исто?! Добро, де, није баш исто, али ту је негде…

Драги осмаци, пар месеци није много времена да се обнови и дотера све оно што је континуирано учено кроз основношколско образовање, али је довољно да се уз озбиљан рад и добру мотивисаност без великог стреса приступи полагању завршног испита.

Имамо решење 🙂

srpskilako.tel

Јао, бре, опет нова лектира!!! А сад ће и писмени из српског, математике, контролни из физике, хемије, историје…Ови мисле да смо ми машине!!! Људи, дозовите се памети!

Драги средњошколци, знамо да многи имају увек исту оцену како год се припремили, као и да многима оцена зависи од начина на који приступају предмету.

Имамо решење 🙂

srpskilako.tel

Драге колеге студенти, кад будете завршили, нико вас неће питати ни за просек, ни за дужину студирања, мада ако говоримо о тражењу посла, неће вас питати ни колико сте научили, али ваши будући ђаци, памтиће вас и помињати само по ономе како и колико сте их научили. На факултетима нас уче више шта, него како радити са децом и сви се срећемо са истим проблемима.

Имамо решење 🙂

srpskilako.tel

majaradoman.cvet@gmail.com

maja.srpskilako@gmail.com

 

Advertisements
6 коментара

6 thoughts on “Часови

    • искрено, нисам то правила посебно, нема ту неке велике технике, кажеш исто на више начина и провериш који су то падежи, нпр. девојак плавих очију – генитив, Девојка са плавим очима – инструментал 🙂

  1. Хвала вам на подршци! Међутим,мене занимају неки тестови и задаци…
    Када бисте ми послали линк неких задатака или сајтова за књижевност,била бих захвална 🙂

    • Колегинице, с десне стране на мом блогу имате наслов СВОЈТА и ту линк ка Књижевности – Силви, Од срца препоручујем сајт Знање није баук колегинице Силване. Ту има и тестова из књижевности.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s