Пошла кока на пазар!

madcama: Često čujem i čitam o tome kako se radi po nesavremenim nastavnim programima u osnovnim i srednjim školama i kako nam deca mnogo manje i lošije znaju gradivo nego generacije pre njih. Po Vašem mišljenju, zašto je to tako?

Да ли сте читали стрипове? Јесте ли имали довољно слободног времена да пикате лопту на пољанчету на крају улице и да с другарима идете у биоскоп? Јесте. А знате ли неко дете данас које зна и редовно чита Политикин забавник? Или клинце из краја, који глуваре на углу? Или у друштву спремају задатке за контролни из физике? Аха, треба времена за присећање 🙂

Времена су се неоспорно променила, променили смо се и ми са њима, али наши образовни програми само су претрпели хидрантну маску без пилинга и ево нас данас у причи о њиховој застарелости и фенси клинцима који су “ин“ само ако имају 3-4 “приватна“ наставника!

Питали ме да прокоментаришем ову тему, али ја сад не знам одакле да “загризем“! 🙂 Да ли да кренем од приче о наставницима који у ишчекивању плате или пензије, виде само трупчиће којима треба нешто да причају и причају и причају… и улуд троше кисеоник, јер њих то не интересује, или од родитеља, који ни сами не могу да се снађу у свету нових правила, али су уверени да су им се деца снашла, па им слепо верују,  или о директорима-страначким перјаницама који примају своје камараде, или о пораженим почетницима који дипломе замењују чланским књижицама, или од одлично дефинисаних исхода основношколског образовања и добре идеје завршног испита, али са навикама репродиктивног учења и испитивања, или од задужених у министарству који знају да нас је превише, али не смеју гласно то и да кажу, или од … теткице зато што све знају о свима и претекну остале у обавештавању директора?

Биће да је теткица крива за све! 🙂

Advertisements

4 thoughts on “Пошла кока на пазар!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s