Радови у Бази знања 2013.

Маја и ,,опипљиве“ награде – неспојиве категорије! Зато су и ове године моји радови послати на конкурс Креативне школе ушли у Базу да служе колегама у раду 🙂

1. Јазавац пред судом, радила са колегиницама Горданом Мацић и Аном Милутиновић, професорима српског језика;

2. пројекат ,,Јесен стиже, време да се женим“, школски пројекат више наставника ОШ ,,Војвода Пријезда“ – Сталаћ, 3 огледна часа припремила са колегиницама Зорицом Мишов, проф. српског језика, и Амиром Јаковљевић, проф. енглеског језика.

baza_2013.

6 thoughts on “Радови у Бази знања 2013.

  1. Шта српски књижевни језик нема, а требало би да има. У овом тренутку српски књижевни језик нема оно што је требало да има бар пре шездесет година: 1) дијалектологију која би била написана на основу података са терена (у Српској академији наука постоји богата збирка дијалектолошких упитника који су сакупљани последњих 50 година), 2) дијалектолошки атлас, 3) историју језика, 4) велику описну граматику, 5) синтаксу, 6) велики описни речник и речнике писаца. Неко ће рећи да ни Хрвати немају ни дијалектологију ни лингвистички атлас. Тачно је да немају. Али то је само зато што би таква дијалектологија и лингвистички атлас проговорили језиком чињеница и открили да су Хрвати узели српски књижевни језик за свој и да су многи од оних који се сада изјашњавају за жестоке Хрвате у ствари Срби, или тачније, покатоличени Срби.

  2. Мајо, све честитке. Знам да ово не значи много, али ја бих ти свакако уручио награду као дивном колеги и просветару за пример.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s