Друштво школских библиотекара Србије

У последње време често чујем од колега да нису ни знали шта све ради школски библиотекар, па чак ни да постоји Друштво школских библиотекара.

Зато, ево везе за сајт Друштва школских библиотекара Србије који је добио ново рухо. Сем актуелних догађаја, међу којима је најзначајнији Смотра ствралаштва школских библиотекара, постоји и позив за учествовање у изради стручног часописа, који преносим у целини 🙂

Драге колеге библиотекари,

У временима недостајуће норме и никад искорењеног мишљења о школској библиотеци као о згодном месту за таворење до пензије или оазу мира за чеговиће и коговиће, ми, школски библиотекари који савесно и вредно обављамо свој посао, имамо шансу да нешто променимо. Многи од нас се нису школовали за ову професију, али је већина ушавши у царство књиге заволела најусамљеније, а најбогатије место сваке школе. Много других колега и не зна шта све ради школски библиотекар. Наш лист ,,Школски библиотекар“ јединствено је место да покажемо свима колико ентузијазма, снаге, воље, сарадљивости и покретачке енергије носи ова професија.

И све драге колеге, који нисте школски библиотекари, али радите са децом и сањате сан налик нашем о школској библиотеци као месту сарадње, идеја, креативности и позитивне енергије, месту сунца и осмеха, објавите своју сарадњу са нама целом свету. Пишите прилоге за наш стручни лист не бисмо ли показали свету да у Србији ипак живи професија за коју многи сматрају да није ни у заметку.

Тема наредног децембарског броја биће Писменост за 21. век, али који год сегмент професије школски библиотекар расветлите, бићемо ближи откривању поруке коју ова дивна професија нуди школама широм света – сарадња, иновативност, креативност, информисаност…

Добро дошли!

Маја Радоман Цветићанин,
уредник листа Школски библиотекар
casopis@skolskibibliotekari.edu.rs

2 thoughts on “Друштво школских библиотекара Србије

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s