Вождова недеља, 2013.

Питају ме ових дана познаници на друштвеним мрежама шта сад смишљам пошто не ,,висим“ на Фб, па осећам потребу да похвалим нови колектив у који сам ушла и колеге које су свесрдно подржале идеју да деци дамо могућност да искажу  многоликост својих талената.

Кажемо да је Дан школе најзначајнији дан у животу школе. Ипак, тачније је да је сваки школски дан подједнако значајан и ученицима и наставницима, јер једино у овој професији не постоји занимање, већ мисија. Мисија у којој се из дана у дан поставља темељ најсјајније грађевине – знања и умења. Истовремено, радити с децом је привилегија, јер значи бити на врелу младости, ведрине, креативности.

Уз породицу, школа је једно од два најсигурнија места  на којим се духовност и нада развијају и негују. Oдувек je школа била место на ком се води бескрајно дуга али стрпљива борба са несавршеностима људске природе. Најтеже је обликовати и  мењати, а не повредити. Зато смо данас, више него икада свесни истинитости познате максиме: ,,није знање –  знање знати, већ је знање – знање дати!“

У част прославе имендана школе ,,Вожд Карађорђе“ у Алексинцу, на десетогодишњицу ношења садашњег имена, организовали смо многе активности уоквирене Вождовом недељом. Ова Манифестација почела је изложбом посвећеном српској традицији и квизом из историје, да би се наставила данима посвећеним културама чије језике изучавамо – француској и енглеској, затим турниром у стоном тенису и изложбом илустрација омиљене књиге, а завршила се природњачким даном и школском приредбом.

pozivnica

 У животу образовне установе њен дан представља  слављење идеала којима се у школи тежи. Сваки пут  нам се тада на нов начин тада  разоткривају огромна стваралачка енергија, радост и лепота.

(Не)заборављена традиција

Историја није баук (наставник Саша о квизу, наставница Ана о квизу)

Школска библиотека

Француски дан

Енглески дан

Науми, па изуми!

Спортски дани

Дан школе – сечење колача и презентација сајта

САЈТ ОШ,,ВОЖД КАРАЂОРЂЕ“- АЛЕКСИНАЦкреатор Анета Петровић

Дан школе – представица Чудесни сан малог Ђорђа (текст, слике, видео)

ВОЖДОВА НЕДЕЉА (видео)

ВОЖДОВА НЕДЕЉА (резиме)

2 thoughts on “Вождова недеља, 2013.

  1. Повратни пинг: Такмичење из хемије | Вождов летопис

  2. Повратни пинг: Такмичење из физике | Вождов летопис

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s