Колико је велико срце детета?

Толико смо загледани у блато на врховима својих ципела да више не видимо да постоје људи који немају ципеле! Хвала за овај диван текст који нас подсећа на људскост!

hqdefaultПочевши од 1. октобра, када се обележава Светски дан посвећен церебралној парализи, па све до краја месеца, отворен је позив свим проналазачима да својим идејама промене свет за људе са церебралном парализом, за све људе великог срца који могу да нечије снове претворе у стварност. Идеје се могу поставити кликом на линк: http://en.worldcpday.org/

 cuerdas-310x174    Pedro Solís García, добио је награду за најбољи шпански анимирани кратки  филм. Видео је прича о племенитој девојчици Марији која живи у сиротишту и ту се среће се дечаком који је оболео од ЦП. Уз помоћ ужади, Марија свог друга уводи у свет игре, књиге и снова.

View original post

4 thoughts on “Колико је велико срце детета?

    • УВОД: Човек на овим просторима ситан је и скоро занемарљив. Поврх његове главе и на његовој грбачи ломе се копља светских сила. Oпстају Срби, али цену опстајања скупо плаћају младошћу генерација. Као да се рађају не да постоје, већ се злопате да би постојали.
      Битка на Косову Србима је предвојила време на оно пре и после Косова. Ни раније се није сретно живело, али после овог мученичког пораза, све је постало још црње и кукавније. Јад и чемер напаћене душе натапа српску земљу претећи потопом. Једини кадар да јој се супротстави јесте народни певач и његова песма.
      ЗАКЉУЧАК: Народни певач је певајући о храбрости, породичној и брачној слози, непокорности, несебичности…песмом покушао да растера злу коб поробљеном народу. Није му успело одмах, али да није било песме и слободарског духа подгреваног бригом за породицу и огњиште, највредније људске особине биле би давно заборављене. Без обзира да ли се боре против поробљивача или зла, правда је на страни истине и правице. Једино је потребно о овасквим делима говорити толико да постану свакодневица.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s