Избори

Први моји избори у животу били су они за избор председника одељенске заједнице, мислим у 2. разреду (учитељица је сама изабрала руководство у првом). Било нас је 16 девојчица и 16 дечака. Кандидати мој друг и ја. Стање свечано.

Сви смо добили папириће, јасно упутство да напишемо имена два кандиодата које је учитељица исписала и на табли да случајно не погрешимо.

Одлучујући тренутак – свако сам са собом, углавном заклањајући руком папирић од друга поред себе, а сви уверени да радимо неки много важан посао.

Гледам она имена, па размишљам – како могу да гласам за себе?! То је баш срамота. Како да кажем оцу да сам сама себе бирала?! И заокружим ја број пред именом свог друга.

Папирићи скупљени, комисија озбиљно приступа бројању, учитељица супервизор а да то тада нисмо ни знали. Ми смо сматрали да контолише, још увек смо користили старомодни српски језик.

Ево и изборног резултата – дечак је победио (17:15).

Честитам свом другу и не знајући заправо шта је то око чега смо се ,,борили“, али срећна што су све девојчице гласале за мене, сем мене. Остаде ми само запитаност што и он није учинио исто…и стална чежња за достојним противником.

Мори ме и данас.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s