На Савиндан

Драге колеге, на Савиндан желим да снагу нађете у Савиној мудрости, правдољубивости и светлости знања, јер знање је једино што вам нико не може умањити, одузети ни оспорити. Љутњу замените стрпљењем, амбицију правдољубљем, своје ђаке обаспите разумевањем, љубављу, родитељским пожртвовањем, јер Савиним стопама иду само ретки, спремни на жртву и свесни сјајног циља у народу који је одувек од знања зазирао, под туђе утицаје лако падао, а ипак преживео идући Савиним путем.

Драги родитељи, не осуђујте лако оне који често више времена проводе с вашом него са својом децом, не замерите грешке, јер су и они само људи, али помозите напор и подржите оне који не траже заобилазне путеве и цене знање, рад и преданост.

Драга децо, поштујте своје учитеље, верујте добрим намерама, прихватајте оне који вам постављају високе циљеве, јер је увек лепши поглед с највише гране!

Драги и поштовани, на Савиндан, нек нам је свима светлост знања битнија од страна! Будимо учитељи сви једни другима, јер нема човека, ни детета од кога се нешто не може научити! Нека Савини путеви буду увек отворени, а ми поносни једни на друге!

Срећан Савиндан, најсветлији дан свесрпског рода!

3 thoughts on “На Савиндан

  1. Hi. Sorry to write to you in English. Still my Serbian skills don’t give me the confidence to write a text without errors. I am just a beginning student of Serbian language. I really liked your blog and it has helped me a lot to be able to read the Cyrillic alphabet and to learn much more about the literary betrayal of Serbia. Greetings from Argentina

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s