Читалачка значка и донатори

Синоћ сам поруку овакве садржине проследила издавачима чије сам мејлове пронашла на сајту удружених издавача и штампара Србије:

Поштовани, 

 Са својим колегиницама у 8 основних школа Општине Алексинац и у 2 основне школе Општине Ћићевац покренула сам освежени и тако нам знани пројекат Читалачка значка. Угланцали смо пропозиције, освежили начин реализације и добили пројекат који је подржала Градска библиотека ,,Вук Караџић“ – Алексинац, Учитељаско друштво Алексинац као и много колегиница и колега широм Србије, јер сам читав пројекат представила на свом блогу Српски лако (https://majaradoman.wordpress.com/2013/01/15/пропозиције-читалачке-алексинац-2013/   и      https://majaradoman.wordpress.com/2013/01/15/начин-реализовања-читалачке-алексин/   који за годину дана постојања бележи скоро 200.000 посета: https://majaradoman.wordpress.com/увод/

Наишли смо на одобравање и ученика, али несавладив проблем је оскудност школских библиотека новим књигама. Књиге у нашим школским библиотекама су похабане и старе, много коришћене, лепљене и прелепљиване. А свака ретка књига купљена у последњих десетак година иде из руке у руку да су и такве књиге отрцане. 
И на крају има ли шта тужније од библиотекара који се бори да деци утера књиге у руке, поготово сеоској, којима је књига и читање последња брига, а кад му та деца дођу и запитају за овог и оног познатог писца за децу, тај исти библиотекар каже како му је жао, то су нове књиге и њих нема у нашој школској библиотеци?! 😦
Због свега Вам се у име Актива школских библиотекара Општине Алексинац и Општине Ћићевац обраћам молбом за донацијом макар неколико књига за обнављање наших школских библиотека како бисмо што успешније реализовали започети пројекат Читалачка значка ,,Читалићи 2013.“ и на подацима из праксе показали јавности да наша деца воле да читају, али им треба понудити праве књиге.
Наравно, имена свих добротвора објавићу на свом блогу што можда није велики публицитет за Вас, али је све што Вам ја могу понудити, баш као што би пар књига за нас значило неколико корака ближе циљу.

У нади да ћете размотрити моју молбу и 

одговорити донирањем неколико примерака књига за децу основношколског узраста,

с поштовањем

Маја Радоман Цветићанин, 

проф. српског језика и школски библиотекар

Са задовољством обавештавам да смо добили 1. донатора!!!!

Postovana Majo,

 Ik Klett ce sa zadovoljstvom podrzati Vas projekat Citalici 2013. i pokloniti knjige namenjene osnovcima. Molim Vas samo da mi napisete na koju adresu mozemo to poslati i na cije ime (od kontakt osobe nam je potreban i mobilni telefon kako bi brza posta sto lakse isporucila paket).

 Unapred hvala.

 Srdacan pozdrav!

Хвала, Клету! 🙂 🙂 🙂

Klett_4Cw_M Kopie

Биће много више осмеха и задовољних Читалића, а ово је доказ да ништа што радите за децу није узалудно!

Обећано – учињено!!!

Fotografija0100 Fotografija0098

10. фебруар 2013.

Са задовољством ћу поправљати овај текст, јер то значи да се јавио нови добротвор. Издавачка кућа Креативни центар нам је као осведочени пријатељ школске деце и наставника, послала пакет од двадесет књига којима се деца већ радују:

DSC00222

DSC00220 DSC00221

Хвала Креативном центру!!!

🙂 🙂 🙂

images

15. април 2013.

Недавно сам причала с колегиницом, која рече да није ове Читалачке, не бисмо освежеили библиотеке новим књигама, а сад нове књиге само круже – кедан врати, други узме. Заиста, нема веће среће за библиотекара него да деци понуди књигу за коју је сигуран да ће им се допасти и да неће донети одлуку већ на први поглед да књигу само ,,прошета“ јер је стара.

Едука је позитивно одговорила на моју молбу 10. априла и само пар дана касније добили смо велики пакет са 55 књига:

Fotografija0053 Fotografija0054 Fotografija0050 Fotografija0051 Fotografija0048 Fotografija0049

🙂 🙂 🙂 Хвала, Едука! 🙂 🙂 🙂 

eduka

10 thoughts on “Читалачка значка и донатори

  1. Повратни пинг: Читалићи 2013 и донације | Читалићи

Постави коментар